De makers van de Wandelaar zijn beeldend kunstenaar Bart Ensing en taalkunstenaar Marion Steur. Ze exposeren regelmatig samen en apart.

 

Bart Ensing maakt sculpturen en installaties.

 

Bart Ensing maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Organische vormen, werk dat je wilt voelen. Hij wil mensen uitnodigen om zich te verwonderen, een tweede keer te kijken, zich te laten raken. Figuratief of abstract, vaak is toch vaag een organische, soms menselijke vorm te herkennen.

 

Bart Ensing laat je kijken, voelen, verwonderen. Ook met installaties. Ze zijn soms hangend, speels, humoristisch, maar soms roepen ze ook vragen op, zetten mensen aan het denken.

 
 
Marion Steur maakt taalkunst
 

De magie van taal heeft Marion Steur altijd al in zijn ban gehad. Taal kan betoveren, dingen zeggen maar ook achterhouden en de interessantste dingen gebeuren tussen de regels. Omdat niets is wat het lijkt en alles anders kan zijn dan het zich uit.

Gedichten versmelten met kleurige aquarelprenten. Tekst en beeld werken op elkaar in en vormen een geheel dat meer is dan woorden en beeld over elkaar heen. Het nodigt uit tot kijken, dwalen, ontdekken en ideeën opdoen.

Verbazing is de drijfveer in het werk van Marion. Haar directe omgeving en menselijke interactie zijn haar belangrijkste inspiratiebronnen.


Marion scant haar beeldmateriaal in en laat dan de tekst zijn weg zoeken over de kleuren en vormen. Door deze digitale werkwijze is haar meeste werk verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en formaten op materiaal naar keuze.