'Wandelen door poëtisch Drenthe'. Kan het nog mooier? de Wandelaar heeft het gidsje van het Drenthepad aangeschaft, en is op weg gegaan. Niet gestart in Beilen, maar in Emmen. Hij kondigde in het voorjaar van 2010 een expositie in Benneveld aan, dichtbij Sleen. Daarna verbleef hij een tijdje in het Dwingelderveld. Kondigde een expositie in Ruinen aan, bezocht het KuNa-festival in Lheebroek bij Dwingeloo, en stond een tijdje bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten.

In 2012 was de Wandelaar opnieuw in de provincie Drenthe. Ditmaal op uitnodiging van Natuurmonumenten keerde hij terug naar het Bezoekerscentrum Dwingelderveld.

In de maanden maart - juni 2012 exposeert hij daar, samen met zijn makers. Een filmpje van zijn tochten en met de aankondiging van deze expositie is te zien op YouTube. RTV-Drenthe maakte een reportage over de Wandelaar en over deze expositie voor het Kunst- en cultuurprogramma Bartisimmo. U kunt hem hier bekijken.

 

Eind oktober 2013 vertrok de Wandelaar opnieuw naar Drenthe. Hij zocht een mooie plek op bij Resort Hof van Saksen om het Art-Event aan te kondigen dat daar op 16 en 17 november plaatsvindt. Een mooie expositie met een veelheid aan kunstvormen. De maker van de Wandelaar, Bart Ensing, toont zijn sculpturen van in de natuur gebonden hout. En de maakster van het gedicht KOM, Marion Steur, toont haar kleurrijke taalkunst.