de Wandelaar komt uit het Rivierengebied. Een landschap met boomgaarden, dijken, uiterwaarden, trekvogels. Met resten van de Waterlinie. En vele culturele activiteiten. In zijn eerste levensweken deed de Wandelaar de Kunstroute Buren B!zonder aan, en de kunstmarkt op de feestmarkt van Beusichem. Daarna heeft hij het Rivierengebied verlaten, en is hij naar Drenthe vertrokken.

 

In september 2010 keerde de Wandelaar terug op zijn geboortegrond. Hij had een ontmoeting met de burgemeester van Culemborg (2.04 meter) en ging met het Liniepontje over naar Utrecht, en verder naar Almere. Tussen zijn reizen door komt hij regelmatig een tijdje terug in Culemborg. In januari/februari 2011 exposeerde hij zijn foto's in het Stadskantoor in oktober kondigde hij een Belevingsdag van het Bewust Culemborg-netwerk aan, en de inspiratiedag van Natuurspeeltuin de Piraat. In januari 2012 kondigde hij de Openingsweek van het Huis van de Stad aan, en exposeerde hij samen met zijn makers in de Openbare bibliotheek.

Sindsdien doet de Wandelaar regelmatig het rivierengebied weer aan. Hij bezocht in 2012 Lekart, en kondigde verschillende evenementen aan in Culemborg. In juni 2013 wandelde hij naar het Geofort waar hij, in samenwerking met Stichting Wandelnet, aandacht vroeg voor wandelen in de natuur.