• Kunstmoment Diepenheim

  Diepenheim is in de herfstvakantie in een grote open tentoonstellingsruimte. Op bijzondere plekken tonen professionele kunstenaars hun werk. Naast het kunstprogramma zijn er ook workshops en presentaties. Veel kunstenaars zijn aanwezig tijdens het evenement en geven een toelichting op hun werk. De vier meter grote Wandelaar nodigt bezoekers uit de 50 locaties en 100 kunstenaars te bezoeken.
  start route bij Herberg De Pol, Raaadhuisstraat 8, Diepenheim, Nederland
  13 oktober 2016 tot en met 23 oktober 2016
  Meer informatie
 • Kunstmarkt en Kunst in en boven het water

  De Kunstmarkt in Balk is een begrip, met een groot aantal kunstenaars en heel divers werk. De 4 meter grote Wandelaar is vooraf in Balk aanwezig om mensen uit te nodigen voor de kunstmarkt (waar ook veel optredens zijn) en voor 'Kunst in en boven het water' die tot eind augustus in Balk te bewonderen is.
  Kunstmarkt Balk, Centrum van Balk, Balk (Friesland), Nederland
  14 mei 2016 tot en met 14 mei 2016
  Meer informatie
 • Expositie in atelier Gerri Grijsen

  In en om het atelier van Gerri Grijsen exposeren diverse kusntenaars hun werk. Expressieve schilderijen van Esther Barend, sculpture van ondermeer Gerri Grijsen, Jan Verchueren en Bart Ensing. De Wandelaar wijst bezoekers de weg naar het atelier.
  Atelier Gerri Grijsen, Leeferdinklaan 2, Winterswijk, Nederland
  21 augustus 2015 tot en met 13 september 2015
  Meer informatie
 • Kunstroute Tholen

  Het thema van de Kunstroute Tholen is ONDERWEG. De Wandelaar kondigt het evenement aan. 1500 stappen leiden u langs een veelheid van beeldende en uitoverende kunstenaars, beeld, muziek en poëzie. In de Gasthuiskapel exposeren Bart Ensing, Marion Steur en Agnes Janssens t/m 1 mei.
  Gasthuiskapel Tholen, Kerkstraat 15, Tholen, Nederland
  25 april 2015 tot en met 1 mei 2015
  Meer informatie
 • Kunst Natuurlijk

  12 en 13 juli zijn in de prachtige Kasteeltuinen Arcen zo'n 30 kunstenaars van verschillende disciplines aan het werk. Het is ook de start van een expositie van werken van deze kunstenaars in het kasteel. De Wandelaar kondigt het evenement al vanaf eind juni in Arcen aan.
  Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, Arcen, Nederland
  12 juli 2014 tot en met 7 september 2014
  Meer informatie
 • Beeldhouw10daagse

  Bij de toeganspoort Holtingerveld vindt een beldhouw10daagse plaats. Tien kunstenaars van verschillende disciplines maken hier kunstwerken van hout die geplaatst worden langs een wandelroute. 24 mei opening van de wandelroute en Houtkunstmarkt van 10-17 uur. De Wandelaar is erbij.
  Schaapskooi Holtingerveld, Van Helomaweg 16, Havelte, Nederland
  15 mei 2014 tot en met 24 mei 2014
  Meer informatie
 • Proef de Lente - kunstroute

  Aan de voorjaarsfair Proef de Lente is een kunstroute gekoppeld met diverse kunst, beeldend en performances van 12 kunstenaars. Het grootste deel van de werken is nog tot half juni op het Landgoed te zien.
  Landgoed Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, Posterholt, Nederland
  3 mei 2014 tot en met 17 juni 2014
  Meer informatie
 • Kunst in het bos bij Kunstroute Lochem

  In de Boskapel van Woodbrooke Barchem, gelegen op de Kalenberg, exposeren drie kunstenaars. Vanaf Woodbrooke komt u via een mooie wandeling met verrassende creaties in de bomen bij de Kapel waar u houtkunst, schilderkunst en poëzie kunt zien en ervaren.
  Boskapel Woordbrooke Barchem, Woodbrookersweg 1, Barchem, Nederland
  19 april 2014 tot en met 21 april 2014
  Meer informatie
 • Art-Event bij Hof van Saksen

  Een mooie verkoopexpositie mt zeer divers werk. Onder de exposanetn ook Bart Ensing met sculpturen van in de natuur gevonden hout, en Marion Steur met kleurrijke taalkunst. De Wandelaar kondigt het evement tevoren al aan.
  Resort Hof van Saksen, Veldweg 22-24, Nooitgedacht, Nederland
  16 november 2013 tot en met 17 november 2013
  Meer informatie
 • Adem van de Geest

  'Adem van de Geest' is een kunstzinnig evenement met o.a. kunst van de Kerkraadse kunstenaars Miriam Vleugels (schilderijen) en Jacqueline van Putten (beelden). Met live performances door andere creatieve geesten; zang, dans, theatrale poëzie en ludieke voordrachten. Marion Steur kruipt in de huid van de Wandelaar en draagt gedichten voor, Bart Ensing toont zijn beelden.
  Adem van de Geest, Vaalsbroek 1, Vaals, Nederland
  20 oktober 2013 tot en met 20 oktober 2013
  Meer informatie
 • Onderstroom

  Houtkunstenaar Bart Ensing en taalkunstenaar Marion Steur exposeren samen. De Wandelaar kondigt de expositie aan, zoekt een plek bij natuurgebied de Ruygeborg, en is 8 juni bij het Bezoekerscentrum. Daarna vervolgt hij zijn weg.
  Onderstroom, Dorpsstraat 116, Nieuwkoop, Nederland
  4 juni 2013 tot en met 30 juni 2013
  Meer informatie
 • International Landart Maastricht

  Tijdens International Landart Maastricht worden verschillende land-art werken gepresenteerd aan een breed publiek. De bezoekers zien en beleven de kunstobjecten tijdens een wandeling door de tuin van kasteel Bethlehem. De Wandelaar kondigt het evenement van te voren in Maastrich aan, en is zelf in de tuin aanwezig.
  Chateua Bethlehem, Bethlehemweg 2, Maastricht, Nederland
  9 mei 2013 tot en met 20 mei 2013
  Meer informatie
 • Opening Paspartoe kunst en kado

  Op 17 april vindt de opening plaats van Galerie & Atelier Paspartoe, onderdeel van 's Heeren Loo, met de expositie 'Op eigen benen', met bijzondere schoenen. De Wandelaar kondigt de opening aan.
  Galerie en Atelier Paspartoe, Albertus van Velsenstraat 2, Noordwijk, Nederland
  17 april 2013 tot en met 20 april 2013
  Meer informatie
 • Lochemse Kunstroute

  De Kunstroute Lochem is de grootste kunstroute van Oost-Nederland. De Wandelaar zal zich ophouden in de buurt van het oude Stadhuis op de Markt in Lochem, waar ook zijn maker Bart Ensing exposeert.
  Kunstroute Lochem, De Markt 3, Lochem, Nederland
  30 maart 2013 tot en met 1 april 2013
  Meer informatie
 • LekArt 2012

  In 2012 richt de tweejaarlijkse Culemborgse kunstmanifestatie de blik naar buiten met het thema BinnensteBuiten. De Wandelaar heet u welkom op de Goilberdingerdijk, waar Bart Ensing en Marion Steur hun houten beelden en taalkunst exposeren. Marion Steur neemt u mee op een poëtische wandeling langs de werken, die steeds op het halve uur begint.
  LekArt, Goilberdingerdijk (vaak bij nr. 35), Culemborg, Nederland
  21 september 2012 tot en met 23 september 2012
  Meer informatie
 • Kunst in Duin

  De Wandelaar nodigt bezoekers uit om het Kunst in Duin festival te bezoeken. Is hij in de omgeving of op het terrein? Op het terrein vindt u vele kunstenaars aan het werk, ook de maker van de Wandelaar (Bart Ensing) en zijn gedicht (Marion Steur).
  Piet Florisdal, Duindamseslag 8, Noordwijk, Nederland
  29 augustus 2012 tot en met 3 september 2012
  Meer informatie
 • Nachtdichtfestival, de Wandelaar vertelt ...

  Muziek, theater, poëzie en beeldende Kunst op en rond het Lindenplein. Een toch langs verschillende voostellingen. Marion Steur spreekt als De Wandelaar, (zelf ook aanwezig).
  Kunstklank, Lindenplein en omstreken, Noordwijk, Nederland
  29 juni 2012 tot en met 30 juni 2012
  Meer informatie
 • Kleurrijk Hellendoorn

  Kleurrijk Hellendoorn is een kunst- en muziekevenement dat gehouden wordt in- en om het mooie dorp Hellendoorn in Overijssel, in het laatste weekend van de maand mei. De Wandelaar loopt al geruime tijd vóór Pinksteren in Hellendoorn rond om het evenement aan te kondigen. Zijn makers exposeren in de muziekkoepel, vertonen een film van de Wandelaar en verkopen zijn MatchBoox.
  Kleurrijk Hellendoorn, overal in Hellendoorn, Hellendoorn, Nederland
  26 mei 2012 tot en met 27 mei 2012
  Meer informatie
 • Hart van Hout

  Leven. Vrijgemaakt uit hout, leven in woord en beeld. Een expositie van houten beelden bevrijd uit een dode beuk en kleurrijke taalkunst, poëzie op een geschilderde achtergrond. Het komt samen in het Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten. Ook de Wandelaar is aanwezig, een deel van de tijd, met een diaserie van zijn tochten. Zie: http://www.youtube.com/watch?v=fY3rQh8idJM
  Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22, Ruinen, Nederland
  2 maart 2012 tot en met 30 juni 2012
  Meer informatie
 • Hart van hout

  Luisteren naar gedichten uit een houten hand, kijken naar andere sculpturen van in de natuur gevonden hout van houtkunstenaar Bart Ensing, en kijken naar poëzie op een kleurrijke achtergrond van taalkunstenaar Marion Steur. Ook zijn foto's van de 4 meter lange Wandelaar te zien.
  Kunstkapel van de Openbare Bibliotheek, Herenstraat 29, Culemborg, Nederland
  3 januari 2012 tot en met 30 januari 2012
  Meer informatie
 • Ontmoet Oost (Utrecht)

  Ontmoet Oost is een wijkevenement met een veelheid aan kunstenaars. De Wandelaar staat nabij de Wilhelminakerk, waar Marion Steur om 14 uur het MatchBoox van de Wandelaar voordraagt, en verwijst mensen naar de kunstmarkt bij de Wilg, waar Marion Steur haar taalkunst en het MatchBoox verkoopt.
  Wilhelminakerk / De Wilg, Hobbemastraat 35 / Mecklenburglaan 3-5, Utrecht, Nederland
  17 december 2011 tot en met 17 december 2011
  Meer informatie
 • de Wandelaar op de Historische Markt

  de Wandelaar staat op de markt t.g.v. monumentendag in het centrum van Culemborg, bij boekhandel Tomey en Verstegen. Hij verkoopt er zijn MatchBoox, T-shirts en ansichten, en wat werk van zijn makers Bart Ensing en Marion Steur.
  Tomey en Verstegen, Markt 27, Culemborg, Nederland
  10 september 2011 tot en met 10 september 2011
  Meer informatie
 • Taal-, Hout en Wandelkunst

  Poëzie op een geschilderde achtergrond van Marion Steur, sculpturen van in de natuur gevonden hout van Bart Ensing, en een video van de tochten van De Wandelaar. Passend in dit mooie bezoekerscentrum.
  Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden, van Balverenlaan 1b, Leur, Nederland
  28 juli 2011 tot en met 28 augustus 2011
  Meer informatie
 • Streekgala bij de Oude molen

  Zondag 26 juni, tijdens het streekgala, staan de Wandelaar en Bart Ensing bij de Wijchense molen. Ze tonen Barts sculpturen van hout, taalkunst van Marion Steur, en de Wandelaar toont foto's en zijn nieuwe MatchBoox!
  De Oude Molen, Brockhorstlaan 11, Wijchen, Nederland
  26 juni 2011 tot en met 26 juni 2011
  Meer informatie
 • Het Kunstgebeuren

  Op de voorjaarsexpositie van het Kunstgebeuren in Ede exposeren 11 kunstenaars hun werk. Het hele weekend wordt u verwelkomt door De Wandelaar op het parkeerterrein voor het gebouw.
  gebouw Permar, Horaplantsoen 2, Ede, Nederland
  16 april 2011 tot en met 17 april 2011
  Meer informatie
 • Lentedromen; Art meets business

  Op Tweede Paasdag word op het Landgoed Huize Bergen te Vught voor de elfde keer het evenement Art Meets Business gehouden. Een mix van kunstenaars en bedrijven die op een mooie lokatie tonen wat ze te bieden hebben. De Wandelaar is aanwezig, alsook zijn maker Bart Ensing met een aantal houtsculpturen.
  Landgoed Huize Bergen, Salesdreef, Vught, Nederland
  11 april 2011 tot en met 11 april 2011
  Meer informatie
 • te Hooi en te Kunst

  Een kunstroute in het Groene Hart, tussen Woerden, Harmelen en Kamerik. Overzichtstentoonstelling bij Kasteel De Haar. De Wandelaar staat ergens langs de route (al vanaf 2 april), en toont zijn foto's bij De Ooievaar, waar ook Bart Ensing exposeert.
  De Ooievaar, Breudijk 56b, Harmelen, Nederland
  9 april 2011 tot en met 10 april 2011
  Meer informatie
 • Kunstraffinaderij XL

  Een beurs waar kunstenaars uit de omgeving van Nijmegen zich presenteren. De Wandelaar heeft inmiddels zoveel voeling met de regio, dat hij ook aanschuift. Bij galerie Turqoois, die Bart Ensing vertegenwoordigt.
  de Pershal van de Gelderlander, Voorstadlaan, Nijmegen, Nederland
  25 maart 2011 tot en met 27 maart 2011
  Meer informatie
 • Streekmarkt Woerden

  De Wandelaar staat op de Streekmarkt te Woerden. Samen met zijn maker, Bart Ensing kondigt hij het evenement Te Hooi en Te Kunst aan. De Wandelaar deelt folders uit, Bart werkt aan een nieuw beeld.
  Streekmarkt Woerden, Hoogwoerd, Woerden, Nederland
  14 maart 2011 tot en met 14 maart 2011
  Meer informatie
 • de Wandelaar in Culemborgs Stadskantoor

  Op mijn tochten heb ik, de Wandelaar, vele foto's gemaakt. Prachtige foto's van mezelf, waarop ik geniet van het uitzicht of waarop ik mensen of kunstwerken ontmoet. Met begeleidende teksten van Marion Steur.
  Stadskantoor Culemborg, Ridderstraat 250, Culemborg, Nederland
  31 januari 2011 tot en met 18 februari 2011
  Meer informatie
 • Taal-, Hout en Wandelkunst

  Taalkunst van Marion Steur, Houtkunst van Bart Ensing en een fotoexpositie van de wegen van de Wandelaar. de Wandelaar zelf is ook aanwezig.
  KunstPostWijchen, Oude Klapstraat 74, Wijchen, Nederland
  10 december 2010 tot en met 18 december 2010
  Meer informatie
 • Nationale Kunstdag

  Nationale Kunstdag. de Wandelaar staat voor de ingang, ontvangt de gasten en kondigt een expositie van zijn makers aan.
  Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124-126, Amsterdam, Nederland
  7 november 2010 tot en met 7 november 2010
  Meer informatie
 • Gedicht&Beeld Prijs 2010

  Expositie van de 20 genomineerde werken van duo-kunstnaars, een beeldend kunstenaar en dichter. Het publiek kan stemmen voor de publieksprijs: www.gedichtenbeeld.nl.
  de Nieuwe Bibliotheek, Standhuisplein 101, Almere, Nederland
  13 oktober 2010 tot en met 6 november 2010
  Meer informatie